Ce spune zodia despre copilul tau

Copiii Berbec:

Foarte impulsivi, neastamparati, permanent pusi pe pozne, sunt greu de supravegheat si de multe ori isi exaspereaza parintii prin firea lor indisciplinata si refractara la orice fel de autoritate. E preferabil sa fie luati cu duhul blandetii, ceea ce ii va impresiona pozitiv, ori sa fie convinsi in mod logic, rational sa faca un anumit lucru cu care nu sunt initial de acord. In caz ca sunt agresati in scopuri educative, nu se va rezolva nimic, ci dimpotriva, vor deveni niste rebeli ce o vor apuca pe cai gresite. Chiar daca nu arata, au nevoie de afectiune si, daca nu o vor primi, lucrul acesta ii va marca pentru tot restul vietii. Temperamente violente, sunt foarte expusi ranilor de tot felul, ori produc ei insisi rani altora. Geamurile sparte sunt specialitatea lor, precum si alte nazdravanii de acest fel. Isi aleg, de regula, meserii care nu-i tin prea mult in activitati ce presupun un studiu indelungat, caci simt permanent nevoia de a intreprinde ceva. Nu li se poate impune o optiune din exterior, ci o iau ei insisi, pe propria lor raspundere, pe ceea pe care o simt in profund acord cu datele lor native.

Copiii Taur:

Sunt foarte perseverenti si adesea putin cam maturi pentru varsta lor, din dorinta de a-i imita pe adulti in tot ceea ce le-ar putea aduce libertate si independenta. Pornesc devreme in viata pentru a munci si a-si asigura stabilitatea mult visata; adesea pleaca de acasa, pentru aceasta. Sunt increzatori in fortele lor; indaratnici, aceasta trasatura se poate atenua printr-o educatie corespunzatoare, adica lipsita de constrangeri severe si facuta cu dragoste si caldura sufleteasca; copiii Taur vor fi receptivi la aceasta. Iubesc natura, plantele, animalele si au mari aptitudini pentru desen – lucru bine de stiut in cazul in care dorim sa le facem un cadou. Au de asemenea inclinatii pentru studiu, unde reusesc foarte bine datorita firii lor scrupuloase si a rabdarii pe care-o dovedesc in orice imprejurare.

Copiii Gemeni:

Sunt foarte vivaci, voiosi, plini de energie si, fireste, curiosi. Se orienteaza repede spre o gramada de lucruri pe care ar dori sa le faca si pe care, odata incepute, arareori le termina. O indicatie foarte utila pentru educarea lor o constituie deci impunerea unei conduite care sa le dezvolte personalitatea si puterea de concentrare asupra unei actiuni, de orice natura ar fi ea. Atunci cand discuta in contradictoriu se incapataneaza fara sens, cu atat mai mult cu cat devine evident ca n-au dreptate. Nu-si vor recunoaste greselile decat cu mare greutate si vor incerca sa-si impuna intotdeauna punctul de vedere, indiferent daca e just sau nu. Au talente mai in toate domeniile si urmarea unei meserii nu va fi niciodata o problema de aptitudini, ci una de alegere. E bine ca parintii sa-i ocupe tot timpul cu cate ceva, caci inactivitatea ii apasa greu si pot deveni foarte nerabdatori in tot ceea ce fac – o trasatura negativa care le este foarte daunatoare.

Copiii Rac:

Foarte emotivi si interiorizati, nu raman niciodata insensibili la dovezile de afectiune ce li se arata. Cum suporta foarte greu criticile, este preferabil ca in indrumarea lor sa se foloseasca drept criteriu pedagogic mai degraba o vorba buna ori o gluma, decat metode represive. Le place natura, flora si fauna si se simt foarte legati de ele. Prefera jocurile linistite, pasnice, nu le place sub nicio forma violenta. Foarte constiinciosi, inclinati spre studiu (a li se cultiva pasiunile artistice si cea pentru istorie), ei sunt, in grupul lor de prieteni, retrasi, si timizi si trebuie impulsionati in permanenta spre activitate. Au dispozitii schimbatoare, ca orice Rac, si tot in aceasta ordine de idei se retrag in cochilia lor atunci cand ceva nu e in ordine in mediul exterior. Veseli, poseda un deosebit dar de imitatori si pot fi foarte amuzanti atunci cand reproduc anumite situatii ori imagini ale unor persoane. Isi iubesc foarte mult parintii si nu resping niciodata sugestiile care au la baza acest sentiment; nu sunt deci niste copii dificil de crescut. Cu toate acestea e foarte posibil ca in adolescenta sa treaca prin unele stari de rebeliune fata de anumite autoritati. Le place sa economiseasca si aceasta trasatura (ce nu-i impiedica sa fie generosi) se manifesta cu pregnanta inca din aceasta perioada, urmand sa ramana o constanta a intregii lor vieti. Toti Racii raman definitiv si puternic marcati de copilarie si au multe amintiri exacte si nostalgice legate de ea.

Copiii Leu:

Sunt impulsivi, exuberanti si emotivi. Vor sa se impuna in cercul de prieteni de joaca si sa devina principalul punct de atractie. Le trebuie mult spatiu pentru a se manifesta si e o greseala sa-i inchizi in casa. Plini de energie, trebuie avut grija ca unele calitati ale lor sa nu se transforme in defecte, ca dorul de vagabondaj (mai rar), exercitarea fortei asupra celorlalti si formarea unui spirit dictatorial. E bine sa nu fie criticati de fata cu persoane straine, caci mandria lor va suferi o grea lovitura si cand aceasta se intampla sistematic isi pot dezvolta unele trasaturi negative, cum ar fi dorinta permanenta de rebeliune si de contrazicere violenta cu parintii. Cea mai potrivita cale de intelegere cu ei este cea sentimentala, la care vor raspunde mult mai bine si vor incerca sa indeplineasca cerintele adultilor. Sunt simpatici, milosi, afectuosi, curajosi, uneori timizi si retrasi si destul de rar razbunatori. Copilaria conteaza foarte mult in ansamblul intregii lor vieti.

Copiii Fecioara:

Nu este nevoie sa inventati prea multe povesti pentru a i le spune la culcare, caci inteligenta copilului Fecioara este realist-pragmatica si tot ce tine de domeniul fantasticului nu-l atrage in mod deosebit. Are, cum era de asteptat, un foarte ascutit simt critic pe care il exercita in toate domeniile si in toate imprejurarile, iar parintii s-ar putea sa nu fie prea incantati atunci cand vor fi ei insisi cadorisiti cu portia de corective si de notari pe care le acorda cu generozitate acest micut. El are nevoie de multa afectiune, desi nu o arata, si trebuie in permanenta inteles, caci este foarte susceptibil. In educatia ce i se da e recomandabil sa intre intotdeauna o mare doza de incurajari si de stimulari in sensul aptitudinilor lui, evitandu-se insa rasfatul si greseala de a-l face prea sigur pe el. Intre copii este serios, timid, retras, iar la scoala foarte sarguincios si cu rezultate excelente la invatatura. Intrucat este predispus la depresiuni psihice, este bine sa fie incurajat pentru activitati in aer liber si in societate.

Copiii Balanta:

Sunt calmi si in acelasi timp vioi, frumosi si incantatori. Detesta violenta si agresivitatea de orice fel si opteaza mai degraba pentru jocuri care cer rabdare, precizie si exersarea gustului lor pentru tot ce e mai bine fundamentat si logic. Au adeseori o infatisare angelica, cu parul buclat si gropite in obraji sau in barbie. In cererile lor catre adulti stiu sa fie irezistibili si din cauza aceasta multi dintre ei sunt foarte rasfatati in familie. Sunt inclinati in general catre ordine si curatenie iar principalul lor defect este nehotararea cronica de care dau dovada in fata oricarei alegeri; e recomandabil ca parintii lor sa se preocupe serios de acest aspect, in educatia pe care le-o dau. Fetitele sunt cochete si isi petrec multa vreme in fata oglinzii, aranjandu-si panglicile, ori travestindu-se in mici printese. Nu trebuie sa fie pedepsiti prin metode severe, ci mai degraba indrumati si sfatuiti, lucruri pe care ei le vor aprecia foarte mult. In caz contrar, devin groaznic de incapatanati si nu se mai poate scoate nimic de la ei. Le place natura in laturile ei artistice si au o afectiune deosebita pentru animale.

Copiii Scorpion:

Acesti copii sunt mai greu de educat, caci au o personalitate puternica si punctele lor de vedere pot veni adeseori in conflict cu cele ale adultilor. Trebuie luati cu duhul blandetii si sa li se explice fiecare cerinta si norma, caci ei au un spirit foarte dezvoltat de independenta si vor opune o rezistenta indarjita oricarei agresiuni impotriva libertatii lor. Sunt foarte inteligenti si datorita caracterului lor intuitiv reusesc sa inteleaga dintr-un foc concepte destul de abstracte, mult peste nivelul mediei. Gandesc multt, intens, asupra fiecarui lucru, analizeaza tot ce cade in sfera interesului lor si isi trag propriile concluzii, surprinzator de mature pentru varsta lor. Jocurile care le plac sunt cele violente, riscante si e bine sa li se tempereze, atunci cand e cazul, agresivitatea si uneori chiar brutalitatea de care dau dovada. Sunt foarte dotati pentru studiu si ajung adesea primii in clasa, fara prea mari eforturi. Le plac lecturile de orice fel, in special insa cele de aventuri, ori istorice, pentru ca setea lor de cunoastere este foarte mare.

Copiii Sagetator:

Sunt zburdalnici, veseli, schimbatori si nu suporta constrangerile impuse de educatie, daca nu le sunt explicate foarte clar motivele ce determina atari masuri. Parintii, desi nu au o misiune usoara, trebuie sa fie flexibili si sa nu le impuna un program rigid si reguli de conduita prea aspre, caci acestea vor dauna evolutiei spirituale si morale ulterioare ale micilor Sagetatori. Ceea ce trebuie supravegheat indeosebi la ei este tendinta constanta de a pleca prea des de acasa si o alunecare posibila spre vagabondaj. Sunt inteligenti, buni elevi, iar performantele lor evolueaza in raport direct cu gradul de satisfacere a gustului lor de aventura si de libertate. Sunt foarte curiosi si prefera lecturile exotice si S.F, Ei au inca de mici gustul pentru replici directe, taioase si ironice si ar fi foarte bine daca ar capata cu timpul, printr-o indrumare aleasa si corecta, o mica doza de discernamant asupra situatiilor in care pot deveni sau nu sarcastici.

Copiii Capricorn:

Inteligenti, au o fire buna si miloasa, si se solidarizeaza repede cu cei defavorizati intr-un sens sau altul, incercand sa-i ajute in mod eficient – insa numai daca inteleg limpede cum sa deosebeasca situatiile intre ele din punctul de vedere al veridicitatii lor. Au bune aptitudini pentru studiu, indeosebi pentru limba Romana si pentru cele straine. Le place natura si doresc sa fie cat mai mult in mijlocul ei, de aceea si jocurile pe care le prefera sunt cele in aer liber. Au mare nevoie sa fie vioi, expansivi chiar, astfel incat sa-si contrabalanseze componentele lor imobilist – pesimiste – melancolia in genere. Intre ceilalti copii au tendinta de a lua comanda si chiar de a exercita o anumita autoritate asupra lor. In general, copiii Capricorn privesc toate acestea cu seriozitate, dovedind o maturitate superioara celorlalti atunci cand e vorba de respectarea unor reguli, ierarhii etc. Daca nu se simt in largul lor (ceea ce se intampla des) sunt timizi si retrasi, interiorizandu-se puternic si uneori periculos de mult, Ei au nevoie sa comunice cu ceilalti si sa fie intelesi, sa se bucure de multa afectiune, in caz contrar putand evolua negativ pe planul echilibrului lor sufletesc. Ordonati, constiinciosi, rareori neascultatori – si doar atunci cand sunt contrariati de ordine care par ilogice – copiii Capricorn au inca de mici foarte pregnante calitatile care ii vor ajuta sa reuseasca in viata. Desi spiritul lor nu e foarte rational, ei isi vor face arme redutabile din excelentul simt de organizare pe care-l poseda, din stapanirea de sine si din dorinta de autodisciplina; nu in ultimul rand, vor fi purtati catre succes de tenacitatea pe care o dovedesc in orice imprejurare.

Copiii Varsator:

Linistiti – si dificili in acelasi timp, pentru ca apar ca enigmatici, interiorizati, chiar excentrici. Nu sunt intotdeauna lesne de inteles si au tendinta de a se izola fata de parinti si de a le ascunde ocupatiile lor curente, interesul pentru diverse probleme, neavand incredere in capacitatea adultilor de a le intelege gandurile iscoditoare si permanent alertate de cate un lucru nou. Le place natura, animalele sunt tot atatea subiecte de admiratie si adora jucariile mecanice ori bicicleta. Jocurile lor sunt inventive si exacte, creative si pline de imaginatie, usor misterioase. Suporta greu autoritatea normativa, cu timpul insa, spre maturitate, devin mai maleabili si mai supusi conventiilor sociale. Isi doresc sa ajunga exploratori pe taramuri necunoscute, arheologi, astrologi – de regula in domenii cat mai iesite din comun si de avangarda.

Copiii Pesti:

Sunt usor de crescut, trebuie avut insa grija sa nu li se cauzeze emotii ori spaime puternice care ii pot traumatiza foarte tare si pentru lungi perioade de timp. In general timizi, retrasi, simpatici, dau dovada de imaginatie si sunt foarte impresionabili, de aceea e recomandabil sa existe o selectie riguroasa a subiectelor ce se discuta in prezenta lor. Nu e bine de asemenea sa aiba anturaje proaste, caci sunt foarte usor impresionati de comportarile negative. Fara o prea mare vitalitate, e preferabil pentru sanatatea lor sa fie tinuti in apropierea apei (zodia Pestilor e un semn de apa). Au calitati pentru studiu si o memorie excelenta; se impune insa o mai buna disciplinare si organizare in aceasta activitate. Iubesc natura, florile si dovedesc o deosebit de mare atractie pentru animale – pentru caini, de ex. Aceste tendinte pot fi valorificate pozitiv de catre educatori si extinse pilduitor si asupra altor domenii, ca morala valabila, pentru ca de multe ori micutii Pesti nu fac usor distinctia intre bine si rau. Au tendinta de a manca prea mult si trebuie paziti sa nu se ingrase, si feriti de unele afectiuni ale aparatului digestiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s