Aspecte generale

Aspecte generale ale compatibilitatii dintre zodii:

Cele douasprezece semne ale zodiacului se impart in patru grupe de cate trei, pe criteriul apartenentei simbolice la unul sau la altul dintre elementele ce alcatuiesc, in viziunea anticilor greci, materia din care este plamadit tot ce ne inconjoara – si in aceeasi masura fiinta umana. Astfel obtinem urmatorea clasificare:

– Semne de Foc: Berbecul, Leul, Sagetatorul;

– Semne de Pamant: Taurul, Fecioara, Capricornul;

– Semne de Aer: Gemeni, Balanta, Varsatorul;

– Semne de Apa: Racul, Scorpionul, Pestii.

In principiu, un nativ are cele mai multe afinitati si posibilitati de comunicare cu un altul apartinand unei zodii din aceeasi clasa.

De pilda un ‘’Rac’’ se va intelege cel mai bine cu un ‘’Scorpion’’. In al doilea rand, zodiile de foc sunt mai apropiate din punct de vedere al compatibilitatii de cele de aer, iar cele de pamant de cele de apa. Totusi, lucrurile nu stau obligatoriu astfel si aceasta intrucat gradul de armonie instaurata la un moment dat intre reprezentanti ai diferitelor zodii depinde, in plus, de multe alte date, cum ar fi: anul nasterii, ziua, ascendentul, mediul de provenienta etc. Se poate ivi, de pilda, situatia in care, intre doi nativi din semne teoretic incompatibile sa functioneze o relatie perfecta pentru un timp mai scurt sau mai indelungat, datorita inaltului nivel de evolutie spirituala la care au ajuns cei doi. Asa se intampla ca precizarile, riguroase dealtfel, pe care le intalnim in cadrul zodiacului clasic vin uneori in contradictie cu realitatea. Aceste erori pot fi, din fericire, usor inlaturate prin suprapunerea tuturor tipurilor de horoscoape (am putea numi aceasta tehnica ‘’Metoda Horoscopului Universal’’); fiecare dintre ele are un specific anume, pe care-l veti gasi explicitat in prefetele ce le insotesc. Se acopera astfel in final toate unghiurile din care poate fi abordata o relatie, iar marja de eroare devine practic nula. Cu alte cuvinte, in urma acestei operatii rapide se poate merge la sigur in ceea ce priveste compatibilitatea cu o anumita persoana, plusurile si minusurile acestor raporturi si se poate cauta chiar (intr-un mod avizat, ce inceteaza a mai fi utopic) persoana ideala pentru o convietuire armonioasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s