Astrologia

ASTROLOGIA KABBALISTICA si MAZZAROTH –

ZODIACUL EVREIESC:

Astrologia Kabbalistica este bazata pe 7 corpuri ceresti: Soarele, Luna, Mercur, Venus, Jupiter, Saturn si Marte. Fiecare planeta controleaza doua semne zodiacale, exceptie facand Soarele care controleaza doar Leul, si

Luna care controleaza doar Racul.

MARTE guverneaza Berbecul (foc) si Scorpionul (apa).

VENUS guverneaza Taurul (pamant) si Balanta (aer).

MERCUR guverneaza Gemenii (aer) si Fecioara (pamant).

JUPITER guverneaza Sagetatorul (foc) si Pestii (apa).

SATURN guverneaza Capricornul (pamant) si Varsatorul (aer).

LUNA guverneaza Racul (apa). SOARELE guverneaza Leul (foc).

Din cauza faptului ca Soarele si Luna guverneaza fiecare cate un semn, se creeaza o situatie dezechilibrata in fiecare dintre aceste luni. Totusi lor se datoreaza si cea mai fericita zi din an si adica 15 August. In aceasta zi, Soarele si Luna sunt ambele pline. Soarele – polul pozitiv – reprezinta aspectul masculin al universului nostru. Luna – polul negativ – reprezinta aspectul feminin al universului nostru. Cand Luna reflecta lumina Soarelui, primim puterea de a returna Lumina, forta de a oferi, de a ne pasa, si de a iubi neconditionat. De aceea inteleptii au declarat ca nu exista alta zi mai fericita in an decat aceasta, iar aceasta rara oportunitate cosmica ne permite sa ne gasim chiar si sufletul pereche. In acelasi fel in care Soarele si Luna sunt in armonie in aceasta zi, la fel putem atrage si noi parteneriatul in viata noastra.

Energia fiecarei luni din acest zodiac ne afecteaza pe toti in acelasi fel – chiar daca suntem nascuti in acel semn sau nu.

MAZZAROTH:

Zodiacul evreiesc este bazat pe sistemul calendaristic lunar-solar ebraic, cele 12 constelatii corespund celor 12 luni ale anului evreiesc si celor 12 triburi ale Israelului.

Desi fiecare luna evreiasca corespunde unei anumite constelatii, lunile nu sunt mereu 100% contiguu cu cele 12 luni fixe ale calendarului secular Gregorian. Acest lucru se datoreaza faptului ca, calendarul evreiesc este calculat in conformitate cu ciclul Metodic de 19 ani si intotdeauna rectificat pentru a asigura sarbatoarea Pastelui care este primavara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s