BERBECUL

(21 Martie – 20 Aprilie):

(Aries):

Semn de foc cardinal (spirit intreprinzator), masculin (extrovertit), dominat de planeta Marte.

Piatra pretioasa: Ametistul si Diamantul.

Zi norocoasa: Marti.

Numere norocoase: 6 si 7.

Culoare: Nuante vii de rosu.

Metal: Fierul.

Locuri prielnice: Orasele mari.

Verb reprezentativ: ‘’A fi’’

Berbecul: reprezinta creierul si capul MARELUI OM, ceea ce denota o celebritate intensa.

Aspectul fizic: statura mijlocie, corp slab, plapand sau corp atletic, viguros, nervos, osos, piept dezoltat; figura ovala, pometi usor proeminenti, par inchis la culoare, negru adesea – ori roscat; sprancene stufoase, privire patrunzatoare.

Zone erogene: indeosebi fruntea, fata in general; tamplele, parul, urechile.

Acest semn simbolizeaza germinatia, inceputul, izvorul, explozia primaverii; nativul este deci perceput in rolul ghidului, al pionierului, al liderului.

El este extrem de dinamic, volubil, foarte curajos si cu o tarie de caracter rar intalnita. Adeseori trece triumfator prin situatii aproape imposibile in care multi altii nu au nicio sansa de a izbandi. Se organizeaza si se disciplineaza foarte bine si vesnic este ocupat cu cate ceva, vreo actiune pe care o incepe in stilul sau impulsiv si pe care, odata trecute toate obstacolele care-l stimuleaza, o poate abandona complet. Foarte comunicativ in general, gentil, nu este o fire vindicativa, dar asta nu inseamna ca va uita usor nedreptatea suferita, ci dimpotriva o va diseca, analiza si inmagazina in memorie ca invatatura de minte pentru viitor. Nu are prea mult tact ori diplomatie si de aceea meseriile care cer asemenea calitati nu-l avantajeaza in nici un fel. Ii place sa-si spuna opinia clar, deschis si sa stie in permanenta cu exactitate cum stau lucrurile in domeniile de care e interesat. Inutil de adaugat ca e foarte tenace – tipul de om care nu se da niciodata batut, ci merge pana in panzele albe pentru a-si atinge scopul. Acest lucru il poate face uneori dur si lipsit de scrupule, fara mari probleme de constiinta. Alte defecte ce pot iesi in evidenta mai provin si din firea sa autoritara, tiranica adeseori, incercand sa impuna celorlalti modul sau de a gandi propriile conceptii despre viata ori programul sau de activitate. Pe de alta parte, nu suporta ca el insusi sa fie agresat in acest fel si atunci cand acest lucru se intampla, devine trist, deprimat si asteapta prima ocazie pentru a izbucni. Exuberant si curajos, e capabil de acte de eroism dus pana la ultimele consecinte – ca sacrificiul de sine, de pilda. Codul sau moral este foarte sever si putem spune ca reprezinta expresia firii sale dure. Disciplina riguroasa pe care si-o impune in orice domeniu de manifestare este o conditie ‘’Sine Qua Non’’ a reusitei sale si ea face parte organica din comportamentul sau. Are mare priza la mase si aceasta calitate (datorata magnetismului sau) il propulseaza in mod natural in roluri de lider al unor curente sociale si politice. Nu suporta sa fie inselat ori tradat, acest lucru provocandu-i o mare suferinta pe care o va consuma solitar. Atunci cand a intrat in vreo incurcatura, prefera sa recupereze prin forte proprii terenul pentru a ajunge la liman. Munceste din greu in orice situatii, iar in acestea cu atat mai mult nu se va menaja. Berbecul se poarta foarte amabil cu cei care il ajuta din cand in cand si chiar cu cei care nu-si fac decat datoria atunci cand, intamplator, favorizeaza si interesele sale. In general, se poate trata mult mai bine cu el cand este luat cu duhul blandetii, decat atunci cand e amenintat, violentat ori inselat – aceste ultime metode nefiind bune decat sa-l infurie ori sa-l incapataneze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s