PESTI

(19 Februarie – 20 Martie):

(Pisces):

Semn de apa, mutabil (transformare), feminin (introvertit), dominat de planetele Jupiter si Neptun.

Piatra pretioasa: Rubinul.

Zi norocoasa: Duminica.

Numere norocoase: 5 si 9.

Culoare: Galben si oranj.

Metal: Paladiul.

Locuri prielnice: spatiile deschise si largi.

Verb reprezentativ: ‘’A crede’’.

Acest semn reprezinta labele picioarelor, ceea ce semnifica fundamentul tuturor lucrurilor exterioare si ale fortelor mecanice ale omenirii.

Aspectul fizic: statura mijlocie, constitutie slaba si bolnavicioasa, fata larga, ten palid si mat, par castaniu, ochi cenusii, privire rece; par putin somnorosi.

Zone erogene: picioarele – interiorul pulpelor, calcaiele, talpile.

Pestii semnifica mistica si devotamentul. Simbolul care marcheaza acest semn – cei doi pesti inotand in directii diferite, exprima foarte bine dualitatea nativului nascut in aceasta perioada. El este in permanenta consumat de contradictii ce-l sfasie si care il fac sa fie sovaitor, nehotarat in actele sale. Aparent linistit, se framanta intens si continuu in realitate. De aceea are de multe ori un aer de oboseala si de deprimare. Un tip generos si milos, se va devota in permanenta celuilalt – familie si prieteni – si va fi gata de sacrificiu chiar, in anumite situatii. Desi inspirat si cu bine idei, lipsa de energie (consumata in numeroasele sale ezitari) il va impiedica sa fie prea activ si sa aiba prea multe initiative, ceea ce-i va adresa un sentiment de frustrare. Sincer si afectuos, e uneori rezervat, iar alteori devine agresiv, ca o compensare a perioadelor sale lungi de recluziune. Are putini prieteni, dar buni si apropiati. In general nu e prea atras de sport, caci firea sa molatica, inceata e in profund dezacord cu natura competitiva, a acestui tip de activitate. Poate doar pescuitul si vanatoarea sa-l pasioneze. E lesne de inteles, de asemenea, de ce Pestii nu pot fi buni soferi, reflexele lor nefiind prea grozave; ei traiesc intr-o atmosfera plina de lentoare si de reverii, aproape de vis. Sunt foarte intuitivi si acest lucru ii ajuta enorm in actiunile lor, din care vor obtine in acest fel, ceea ce doresc. Inclinati spre lenevie si confort, vor traversa lungi perioade de indolenta si de apatie. Au gustul luxului si uneori vor fi fara scrupule in a-l obtine – atat de mare este fascinatia pe care acesta il exercita asupra lor. Unele tipuri negative pot fi escroci si mincinosi, desi de regula Pestii sunt cei escrocati, din cauza naivitatii lor. Foarte idealisti, imaginativi, pot fi lesne raniti si uneori chiar se complac in aceasta postura de permanente victime. Ei sunt ingeniosi in munca lor, dar adeseori se hazardeaza in anumite speculatii nesigure si riscante. Trebuie sa-si impuna o autodisciplina stricta, daca vor sa reuseasca in viata. Latura lor emotionala ramane uneori in urma celei intelectuale si acest decalaj trebuie recuperat, in scopul evitarii unor neplaceri sigure in casnicie. In general, sunt rezervati si timizi si trebuie sa depuna mari eforturi pentru a deveni mai expresivi si implicit mai bine evaluati de catre ceilalti. Exista o arta de a te pune in valoare, pe care Pestii n-o detin, dar pe care o pot deprinde incet – incet numai sa vrea si sa-si poata infrange firea lor inclinata spre fatalism. Trebuie spus ca nativii acestei zodii se pot clasifica in doua tipuri: unii incantatori, seducatori, magnetici, agreabili, ceilalti avand aceleasi insusiri, dar mai izolati din cauza timiditatii lor. In general isi cresc copiii cu dragoste si intelegere, insa au tendinta de a fi prea indulgenti si de a-i rasfata, tendinta pe care trebuie in permanenta sa si-o controleze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s