ZODIACUL FLORAL

Dedicat in special femeilor dar si barbatii se pot regasi in acest zodiac.

FLOAREA – SOARELUI:

(persoanele nascute in zilele de 1, 10, 19, 28):

Floarea ce reprezinta acest semn evidentiaza nevoia dvs. de stralucire, de a fi in centrul atentiei, precum si o anume continuitate a actiunilor de urmarire a unui scop ori ideal (in ciuda unei aparente instabilitati), asemeni Florii Soarelui ce isi improspateaza florile din lumina si caldura astrului si-l urmareste constant pe tot parcursul zilei.

BUJORUL:

(persoanele nascute in zilele de 2, 11, 20, 29):

Bujorul, semnifica sangele infierbantat al nativei si dorinta ei devoratoare de a iubi, de a se darui in trairile sale cele mai nobile si de a inflori la caldura acestor sentimente. Caracterul sau este exprimat foarte bine de expresia populara ”a se imbujora” in urma unei actiuni navalnice ori, cel mai adesea, a unui fior de dragoste si care reda in aceeasi masura elanul sufletesc, sfiiciunea si sentimentul unui nou inceput.

PAPUCUL – DOAMNEI:

(Persoanele nascute in zilele de 3, 12, 21, 30):

Culoarea galben-purpuriu a acestei flori semnifica pe de o parte, exuberanta si timiditate in masuri egale, agitatie si veselie, pe de alta parte. Ca singura specie din familia orhideelor de pe teritoriul tarii noastre, Papucul – Doamnei, confera supusilor sai un aer de delicatete si de fragilitate usor exotice, care de multe ori pot ramane doar la nivelul aparentelor.

ALBASTREAUA:

(Persoanele nascute in zilele de 4, 13, 22, 31).

Albastreaua, asimilata si cu Floarea de Nu-Ma-Uita, exprima cum nu se poate mai bine aceasta constanta care-l caracterizeaza cel mai bine pe nativul semnului, anume consecventa in sentimente si in atasamentele fata de alte persoane. Intotdeauna albastrul ne va evoca o fire profunda si sensibila, ce nu ni se va sterge curand din memorie.

IRISUL:

(Persoanele nascute in zilele de 5, 14, 23):

Irisul sau Stanjenelul, este o floare mare si foarte deschisa, caracteristica graitoare pentru nativul subordonat ei, sociabil si lipsit de mistere fata de ceilalti. Felul placut de a fi al acestei persoane este ilustrat exemplar de faptul ca in Japonia, Irisul este o floare venerata si un simbol national.

MACUL:

(Persoanele nascute in zilele de 6, 15, 24):

Floarea dvs. este deci Macul, a carui culoare rosie in lumina orbitoare a soarelui de vara semnifica senzualitatea calda ce va invaluie, caldura mangaietoare si atmosfera de reverie si ambiguitate specifica lungilor zile linistite ale acestui anotimp. Un Mac dezradacinat ori lovit de furtuna isi pierde usor petalele, mai inainte chiar de a avea timp sa se ofileasca.

ORHIDEEA:

(Persoanele nascute in zilele de 7, 16, 25):

Orhideea, aceasta frumusete exotica, va apare intotdeauna ca un simbol aparte, iar nativul va fi mereu pe o pozitie distincta (chiar daca uneori discreta) si nu se va amesteca decat arareori cu ceilalti. Aspectul inconfundabil al acestei flori princiare, aristocratice, consta in sentimentele contradictorii pe care le inspira – de eteric, de fragilitate, de detasare de nuantele terestre ale existentei, iar in acelasi timp de frumusete concreta, izbitoare. (Din cele peste o mie de specii de Orhidee raspandite pe glob, cea mai frumoasa se gaseste in Filipine, ori poate se afla chiar langa dvs. asteptand sa o culegeti).

MARGARETA:

(Persoanele nascute in zilele de 8, 17, 26):

Margareta semnifica inocenta, candoare, ori faptul de a se sti iubita. Timiditatea si puritatea ce caracterizeaza aceste flori sunt justificate prin testul culorilor, de mijlocul lor galben si de petalele albe si delicate. Multor fete li s-au dat numele lor, dintr-o evidenta dorinta de a le semana.

TRANDAFIRUL:

(Persoanele nascute in zilele de 9, 18, 27):

Trandafirul, acest simbol celebru al dragostei, caracterizeaza exemplar pe nativa semnului prin involburarea rosie a petalelor ce corespunde sangelui infierbantat si pasiunii tumultoase a supusei sale. Si chiar daca uneori aceasta floare este simbol al prea multor iubiri, nu putem sa nu ne amintim mereu de nu mai putin celebrul refren: ”L’ important, c’ est la rose…”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s