CAPRICORNUL (luna Tevet)

Capricornul este guvernat de Saturn, la fel si luna acestuia. Saturn ofera aplicarea legii in cosmos, dandu-ne fiecaruia dintre noi exact ceea ce meritam. Acesta este motivul pentru care Saturn si-a castigat o asa reputatie rea printre astrologi. Saturn este responsabil pentru distractii, boli, moarte, intemnitare, saracie, dizgratie, rusine si multe alte obstacole ce ne fac viata grea. Capricornul este semn de pamant, cu o puternica conexiune la lumea materiala.

TEVET: – furie.

Cei nascuti in aceasta luna au o puternica abilitate de a uni – se recomanda aprecierea diversitatii pentru a putea ajunge la unificare. Accente de furie si instincte care trebuie controlate si chiar evitate, daca nu se face acest lucru, se ajunge la a se suferi mult in viata. Lupta impotriva maniilor este necesara, la fel si impotriva viziunii superficiale care nu face altceva decat sa cauzeze sentimente negative. Cautati adevaratul sens si profunzimea. Cei nascuti in aceasta luna au o puternica nevoie de siguranta financiara. Cred doar in cele cinci simturi pe care le poseda si au dificultati in a vedea dincolo de aparent.

Capricornul este orientat catre familie si are legaturi stranse cu casa. Sunt foarte buni ingrijitori, deseori lipsiti de credinta in Creator fiindca se lasa usor controlati de fortele fizice. Se teme de ceea ce ar putea aduce ziua de maine si o eventuala lipsa de fonduri pentru supravietuire. Aceste temeri impiedica multi Capricorni din a deveni mai spirituali. Cei nascuti in Capricorn sunt de obicei de baza, responsabili, grijulii, gospodari si punctuali. La urma urmei, timpul inseamna bani! Sunt excelenti oameni de afaceri, contabili, ingineri, avocati, si prospera in orice pozitie disciplinara. Temperament vulcanic ce aduce neplaceri. Este desantat, responsabil si disciplinat, dar deseori condescendent, muncitor, tenace, practic, este de cuvant si de incredere, drept, stabil, bun, vede obstacolele ca pe niste provocari de depasit.

MOTIVATIE PRINCIPALA: securitatea financiara

– ”Arata-mi banii!”

PROVOCARI (si cum sa le infrunte):

– Dificultati in a vedea punctul de vedere al celuilalt: pune-te in pielea celuilalt.

– Teama de a nu avea siguranta, asadar incearca sa faca tot mai multi bani: daruieste, doneaza si fii cat mai generos cu putinta, pana la punctul de a fi ridicol de darnic.

– Greu sa imparta cu ceilalti, fiindca considera ca acestia ar trebui sa munceasca pentru a castiga ce au: nu uita ca exista un echilibru. Ofera neconditionat.

– Prea serios si deseori merge cu un sentiment de lipsa de satisfactie: fa-ti o lista cu binecuvantarile din viata ta si practica acte aleatorii de distractie spontana.

– Blocaj emotional, simte lipsa de iubire: verbalizeaza-ti emotiile intr-o maniera constienta si constanta, dand dragoste emotional dar si fizic atunci cand simti aceasta lipsa (si ideal, mereu).

CUM SA-TI IMBUNATATESTI RELATIA CU UN CAPRICORN:

– Fii obiectiv, nu apela la emotiile unui Capricorn

– ci la logica lui.

– Fii impartial si cu masura in a oferi. Un Capricorn se simte jignit daca ii oferi mai mult sau mai putin decat merita.

– Arata-i compasiune si caldura. Un Capricorn va aprecia si emula cu comportamentul tau.

CUM ISI GASESTE UN CAPRICORN IMPLINIREA:

– Prin a oferi fara obligatii si asteptari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s