IEPURE

Anii: Iepure de Foc: 1927, 1987

         Iepure de Pamant: 1939, 1999

         Iepure de Metal: 1951, 2011

         Iepure de Apa: 1963, 2023

         Iepure de Lemn: 1975, 2035.

Pietre pretioase: onixul, perlele, smaraldul.

Tari prielnice: Austria, Belgia, Canada, Singapore.

Trasaturi definitorii: dorinta de armonie.

Idealuri in viata: sa-i protejeze pe cei apropiati.

”Iepurele” este o fire linistita, discreta si interiorizata, impenetrabila in ceea ce priveste adevaratele sale sentimente pentru o persoana (sau o situatie).

Nativul acestui semn reprezinta intr-adevar tipul de om care lasa impresia ca stie mult mai multe decat spune. Iepurele isi asigura astfel libertatea de manevra pentru un joc de culise in care este maestru. Inzestrat cu un tact excelent si cu mult simt diplomatic, nu accepta niciodata lupta pe fata si fuge de orice fel de conflict ce i-ar putea tulbura linistea. El are de asemenea darul vorbirii in societate si e agreat in mod deosebit pentru inteligenta, rafinamentul si bunul gust de care da dovada in toate ocaziile. Orice om se simte bine in prezenta lui si-i este recunoscator pentru aceasta; in realitate insa singurul scop al Iepurelui este, foarte adesea, acela de a-si atinge propriile interese. El va reusi acest lucru de cele mai multe ori, ajutat fiind si de manierele sale impecabile, de prezenta-i de spirit deosebita si de amabilitatea pe care o afiseaza in orice imprejurare. Un Iepure, chiar persecutat de viata, cade intotdeauna in picioare si stie sa se puna in lumina cea mai favorabila. Obstacolele sunt ca si inexistente pentru el, caci le ocoleste sau le sare cu agilitate; nicio lovitura nu e prea puternica deoarece nu o primeste frontal, ci fandeaza cu iscusinta in lateral. E foarte prudent, grijuliu cu propria-i persoana si chibzuit. In aparenta modest, stie in realitate sa se respecte, traind intr-un mediu confortabil, tihnit – de preferinta cel familial – imbracandu-se la cei mai buni croitori/designeri, si neangajandu-se niciodata, in nimic periculos, caci uraste orice fel de risc. Astfel el reuseste sa se conserve foarte bine si sa traiasca pana la adanci batraneti, iubit pentru spiritul sau, pentru voiosia si mondenitatea ce il insotesc la tot pasul. Iepurele reuseste dealtfel sa ajunga foarte popular. fara sa-si stirbeasca ceva din interesele sale, ci dimpotriva, in deplina concordanta cu ele. Obiceiurile sale sunt foarte stabile si nu suporta sa fie deranjat din acest punct de vedere. In tot ce face e foarte constiincios, exact si are mult simt practic, in general – comercial in special. Detesta vulgaritatea, caci considera ca orice situatie se poate aranja intr-un mod elegant si echilibrat pentru ambele parti. E foarte adevarat insa ca uneori, desi nu i se poate aduce nicio acuza directa, pare cam alunecos si duplicitar. La aceste defecte se mai pot adauga, atunci cand nativul e sub influenta tendintelor sale negative, altele ca: hipersusceptibilitatea, o indiferenta de neinvins, egoismul, oportunismul, lenea, si nu in ultimul rand, snobismul. De asemenea, el tinde sa fie neindurator cu cei ce nu fac parte din cadrul lui familial, folosindu-si in acest scop calitatile sale care-i dau posibilitatea sa traga niste sfori – invizibile pentru ceilalti. E foarte viclean in acest joc si are multa imaginatie, pentru a nu mai aminti de faptul ca acest semn este cel mai norocos din zodiacul chinezesc,

Profesii: Excelentele-i calitati diplomatice il vor directiona, poate, in acest domeniu. Mai poate fi cu mult succes om politic, jurist sau om de afaceri. I se potrivesc de asemenea profesii ca cea de medic, ori profesor. Are mari posibilitati pedagogice si poate fi orice fel de educator. Nu agreeaza in general profesiile periculoase.

Sporturi: Ciclism, golf, lupte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s