SAGETATORUL (luna Kislev)

Semnul Sagetatorului corespunde lunii evreiesti Kislev. Este semn de foc, guvernat de Jupiter. In ebraica, Sagetator inseamna curcubeu. Sagetatorul este reprezentat de un centaur, mitologicul jumatate barbat, jumatate cal care vaneaza cu arcul si sageata. Figura reprezinta lupta din interiorul inimii dintre bine si rau. Jupiter controleaza expansiunea; reprezinta dorinta de a invata, de a cunoaste, si domenii ca stiinta, biologia, educatia, arta si muzica. Sagetatorii se nasc optimisti; pentru ei totul este mereu bine, si sunt mereu aranjati in cel mai bun mod cu putinta. Ei simt ca pot rezolva toate problemele.

KISLEV: – a adormi.

Aceasta luna ofera celor nascuti in ea, energia spirituala de care au nevoie pentru a face mult cu putinul pe care il au. Atentia se poate concentra pe meditatie si relaxare. Este dealtfel si o foarte buna perioada pentru a finaliza actiuni pentru care v-ati pregatit intens, pentru ca rezultatele vor fi bune.

Sagetatorii sunt inclinati spre exces de optimism, exagerare, bataie de joc, pariuri si usoara confuzie creata celorlalti. Sunt filosofi naturali, invatatori, iubiti, comunicatori si prieteni. Iubesc libertatea si spatiul, le place sa calatoreasca, si ii intereseaza explorarea lumii, comportamentul uman, cultura si religia. Isi impartasesc cunostintele oricui doreste si cauta acest lucru. Iubesc viata, iar ca si copii, pot fi foarte rautaciosi. Sunt aventurosi, buni soferi si chiar piloti de curse. Iubesc sportul si sa-si provoace destinul prin a risca inutil. Orice fac ei, fac la scara mare. Jupiter ii ajuta in afaceri, in domeniul social si eforturile romantice. Sagetatorul este intelept si idealist, promite mai multe decat poate face, uneori imprevizibil, fericit prin natura, deschis la a invata din experiente, indraznet, ii plac provocarile, este intelectual, sincer, iertator si norocos.

MOTIVATIE PRINCIPALA:dezvoltarea personala, depasirea limitelor.

PROVOCARI (si cum sa le infrunte):

– Provocarea este mai importanta decat scopul ei: opreste-te si vizualizeaza urmatorul pas dincolo de provocare. Invata sa vezi daca provocarea merita sa accepti.

– Extrem de critic cu sine si coplesindu-se cu vina daca nu are succes: ne este destinat sa mai si cadem uneori, astfel incat sa invatam anumite lectii.

– Lipsit de diplomatie, prea direct, lipsit de sensibilitate fata de ceilalti: asa cum ii tratezi pe ceilalti, asa vei fi si tu tratat.

– Certitudine falsa, bazandu-se pe divinitate: divinitatea este peste tot si te ghideaza, insa depinde de tine sa depui eforturi.

– Schimbator in dragoste, nu se angajeaza in relatii: cand esti gata sa schimbi peisajul, intreaba-te daca ceea ce iti doresti este mai bun decat ceea ce ai deja.

– Vede imaginea de ansamblu, dar nu si detaliile: incetineste, incetineste, incetineste.

CUM SA-TI IMBUNATATESTI RELATIA CU UN SAGETATOR:

– Sa nu te simti jignit de franchetea lui. Nu vrea raul.

– Apeleaza la logica lui si la simtul justitiei.

– Ajuta-l sa se concentreze pe toate aspectele unei situatii, nu doar pe entuziasmul de a face parte din acestea.

CUM ISI GASESTE SAGETATORUL IMPLINIREA:

– Realizand ca cea mai mare provocare este sa fie sensibili cu ceilalti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s