SCORPIONUL (luna Cheshvan)

Scorpionul corespunde lunii Cheshvan. Semn de apa, guvernat de planetele Marte si Pluto (descoperita in 1930).

Toate semnele de apa sunt emotionale, insa Scorpionii sunt oarecum irationali cand vine vorba de emotiile lor. Ei merg pana la extreme, in mod pozitiv dar si negativ. In lumea Scorpionilor nu exista decat alb si negru, nu sunt si zone gri. Daca nu le esti prieten, esti in mod implicit dusman, si cu siguranta vei fi tratat ca atare. Are o dorinta imensa de putere si control, si le cauta cu orice pret. Nu sovaie, se pastreaza pe drumul lui cu forta si total si cu multa determinare, ceea ce uneori poate rezulta in fortare si violenta deloc necesara. Marte ii face pe Scorpioni sa fie luptatori care doresc sa-si elimine inamicii, indiferent de ce si cum. Pluto guverneaza viata si moartea, energia si puterea samantei, care se manifesta ca o noua viata. Adancile dorinte sexuale ale Scorpionilor sint inradacinate in obligativitatea de a propaga rasa umana.

CHESHVAN: mari inundatii dar si recuperari se intampla in aceasta luna

– aceasta sugereaza abilitatea de a recupera si de a se recupera. Este totusi o luna destinata fericirii si bucuriei, si a construirii peste distrugere. Cei nascuti in Cheshvan ar trebui sa munceasca din greu pentru a-si canaliza energia si experientele pozitive ale trecutului pe un drum pozitiv in viitor. Trebuie sa transforme amarul in dulce. Este nevoie de o constiinta puternica si de autocontrol pentru a realiza o astfel de transformare. Nu este usor sa faci ca fortele intunecate sa devina luminate.

Scorpionul este un semn fix, ceea ce inseamna ca nu ii place schimbarea si ca vrea control total asupra vietii sale si a celor din jurul lui. In lumea extremelor Scorpionului, dragostea este totul. Daca ei simt ca dragostea nu este reciproca, dragostea lor poate deveni ura. Este foarte dificil pentru Scorpioni sa ierte si sa uite. Scorpionul tipic nu se va odihni pana cand nu se razbuna. Aceasta este cea mai dura corectie pentru Scorpion – sa-si controleze nevoia de razbunare, si in schimb, sa traiasca, sa iubeasca si sa lase de la el, sa lase anumite lucruri sa treaca pe langa el. Scorpionii sunt buni oameni de afaceri. Le plac banii pentru ca acestia le ofera control si putere. Sunt buni politicieni, doctori, psihologi, astrologi si finantatori. Au o intuitie grozava, impreuna cu puteri mistice si spirituale foarte mari. Daca un Scorpion alege o viata nelegiuita, poate sfarsi ca cel mai letal si nemilos membru al unei gasti in afara legii sau a unei familii a crimei.

Potopul a avut loc in luna Scorpionului. Generatia lui Noe a fost corupta. De aceea aceasta luna tinde sa fie negativa ca energie. Trebuie sa ne straduim sa nu mai incercam sa ne razbunam, sa ne facem dreptate singuri si sa dam oamenilor ceea ”ce merita”, ci sa ne concentram sa oferim lumii mai multa Lumina. Este curajos, pasionat si darnic, dar uneori poate fi distructiv si predispus la melancolie, istet, foarte intuitiv, de baza, plin de carisma, sincer si senzual.

MOTIVATIE PRINCIPALA: controlul.

PROVOCARI (si cum sa le infrunte):

– Scorpionii sunt foarte emotionali si iau lucrurile prea in serios: invata sa te temi mai putin si sa iubesti mai mult.

– Sunt renumiti pentru gelozia si limba lor ascutita: care este pedeapsa pentru gelozie? Insasi Gelozia.

– Un lucru pe care majoritatea oamenilor nu il cunosc despre Scorpion este acela ca: Scorpionii sunt rosi de frici: in loc sa folosesti jocuri ale mintii ca sa-ti maschezi temerile, fii sincer cu tine insuti. Infrunta-ti temerile ca sa poti scapa de ele.

– Scorpionii au talent organizatoric si te poti baza pe ei total. Din pacate, este o smecherie: ei vor sa te controleze: controlul oamenilor este un exercitiu de fuziune. Singura persoana pe care o poti controla cu adevarat, esti tu.

– Fierbinte intr-un moment, rece in urmatorul: moderatie, moderatie, moderatie.

CUM SA-TI IMBUNATATESTI RELATIA CU UN SCORPION:

– Fii calm. Sa reactionezi la un Scorpion in criza il impinge intr-una mai mare.

– Invata-l prin exemple, nu cu explicatii logice.

– Gaseste cai de a le cladii Scorpionilor respectul de sine. Respectul de sine scazut este sursa comportamentului lor agresiv.

CUM ISI GASESTE UN SCORPION IMPLINIREA:

– Recunoscand si acceptand propriile temeri.

– Invatand sa aiba incredere in oameni.

– Luptand pentru un tel comun (nu unul personal).

– Lasand in urma experientele negative din trecut.

– Evitand sa se razbune.

– Invatand sa ierte si sa ofere o a doua sansa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s