TIGRU

Anii: Tigru de Foc: 1926, 1986

         Tigru de Pamant: 1938, 1998

         Tigru de Metal: 1950, 2010

         Tigru de Apa: 1962, 2022

         Tigru de Lemn: 1974, 2034.

Pietre pretioase: diamantul, granatul, rubinul.

Tari prielnice: Chile, Coreea de Sud, Cuba, Franta, Italia.

Trasaturi definitorii: agresivitate si spirit de lupta.

Idealuri in viata: sa fie multumit de sine si stimat de catre ceilalti.

”Tigrul” este o persoana energica, dinamica si impulsiva, care se arunca in valtoarea vietii fara a cugeta prea mult si neintelegand reprosurile ce i se fac uneori in acest sens. Curajos si tenace, nu suporta jumatatile de masura si va merge intotdeauna pana la capat in tot ceea ce face. Ii place sa iasa in evidenta, sa fie centrul atentiei oriunde se afla si uraste orice fel de constrangere. Adeseori incalca toate conventiile sociale pentru a-si atinge scopurile fixate si in acest caz nu da dovada de prea multa prudenta si nici de (auto)disciplinare a fortelor sale, ori ale eventualilor aliati. Deosebit de aventuros si agresiv, iubeste riscul si isi pastreaza sangele rece in cele mai grele imprejurari. Desi iubit, ori simpatizat prin felul sau de a fi, nu inspira totusi incredere, ci mai degraba teama, respect si admiratie; dealtfel, nici el nu e foarte increzator in ceilalti. Tigrul este un optimist innascut, ce nu va avea niciodata depresiuni fatale care sa-l impinga la acte necugetate. Dupa o perioada ce criza, se simte refacut si va porni din nou la asaltul obstacolelor ce-i stau in drum. In variantele sale pozitive, este sincer, afectuos si generos – cu alte cuvinte, o persoana calda si sensibila, cu care e o placere sa ai de-a face. In plus, poseda un simt al umorului de cea mai buna calitate, ce-l face foarte agreabil intr-o conversatie. Defectele cele mai pregnante si mai frecvente la un Tigru sunt, in genere: incapatanarea, egoismul si lipsa totala de logica in tot ce intreprinde. Toti reprezentantii acestei zodii sunt, de asemenea, foarte nehotarati, lucru destul de bizar, daca tinem cont de impulsivitatea lor definitorie. Starea sufleteasca ce ii este in cel mai inalt grad straina este indiferenta; el poate trece prin cele mai diferite emotii – unele extreme – cu o mare rapiditate, niciodata insa nu va fi opac fata de o persoana, sau fata de o situatie oarecare. Acest semn se mai caracterizeaza prin lipsa in general a interesului material si prin imprevizibilitate. Este, de asemenea, un lider natural si foarte incomod ca subordonat. Cu dusmanii se dovedeste o fire necrutatoare, nimeni nestiind mai bine ca el ce inseamna o lupta pe viata si pe moarte. Are mult noroc in viata. In iubire e foarte gelos si posesiv, neacceptand ca fiinta iubita sa-si risipeasca atentiile pentru altcineva, oricine ar fi aceasta persoana. Dragostea cu el se traieste la cele mai inalte cote si constituie o experienta unica in viata pentru partener. Sensibil si pasionat, romantic si debordand de energie, Tigrul e un subiect sentimental intotdeauna interesant.

Profesii: ii convin de minune profesiile care-i solicita calitatile de conducator si care-l pun in valoare – adica in centrul atentiei tuturor. Are inclinatii pentru scris si pentru muzica. Se poate consacra de asemenea profesiilor legate de pamant si de animale, deci ca agricultor, medic sau veterinar, zootehnist, dresor etc.

Sporturi: cele individualiste si cele care implica un oarecare risc, ca: atletism, natatie, curse de cai si de orice fel, tenis etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s