CE FIXATII AI, IN FUNCTIE DE ZODIE

BERBEC:

Dinamicul Berbec adora sa faca lucruri, sa fie cu un pas inaintea realitatii chiar, de aceea unul dintre fixurile marcante este cel legat de timp. Are mereu impresia ca timpul nu e suficient, ca lucrurile nu au o viteza mai mare, ca el nu realizeaza niciodata suficient de mult. O alta fixatie (poate nu asa de grava ca prima) este credinta ca el stie ce e mai bine nu numai pentru el, dar si pentru altii, dar nu din egoism, ci dintr-o tendinta naturala care ii da sentimentul ca el are undeva capacitatea sa salveze, onest, lumea.

TAUR:

Nativul din Taur nu poate trai linistit fara stabilitate, fara singuranta – e resortul care ii da echilibru si care il ajuta sa nu cada in depresii. Prin prisma acestei nevoi, devine rapid obsedat de bunuri, de acumularea unor obiecte care sa il fixeze intre niste parametrii siguri. Aceasta este, de fapt, marea lui fixatie – atasamentul fata de lucruri, dar si fata de oameni. Taurul este unul dintre putinele semne zodiacale foarte greu adaptabile la nou.

GEMENI:

Nevoia lor continua de comunicare de buna calitate ii transforma pe cei nascuti sub acest semn zodiacal in personalitati care discrimineaza, nu accepta compania oricui, nu i se pare normal sa sprijine pe toata lumea, nu inteleg foarte bine conceptul de altruism. Ei au lucruri interesante de facut, nu de pierdut vremea, ei au gusturi rafinate, nu se pierd in mediocritate.

RAC:

Cel nascut in Rac are nevoie de securitate, fiind un personaj profund emotional. Securitatea lui vine din ceea ce cunoaste deja foarte bine, din ceea ce a verificat, a simtit, a trait. Il scoti foarte greu pe Rac din cochilia lui – trebuie sa ii dovedesti ca poate avea incredere sa paseasca in fata. Altfel spus, fixul sau se contureaza in jurul amintirilor, a obiectelor vechi, a prieteniilor vechi, a traditiilor care il ajuta sa nu se clatine. Tot ce e nou il pune in pericol pe Rac, macar la nivel ideatic. Femeile Rac renunta greu la relatii care le garanteaza protectie, atat barbatul, cat si femeia Rac traind cu o fixatie pentru unul dintre parinti, de asemenea.

LEU:

Fixatia nativului din Leu este una profund trista, dar care la suprafata se materializeaza prin dorinta lui de a fi mereu in centrul atentiei; le e constant frica de ratare, de esec, de lipsa de afectiune sau singuratate. Toata suferinta lor daca nu sunt cei mai frumosi sau cei mai destepti, toata nevoia lor de aplauze si confirmare si gesturile teatrale vin din frica de esec. Nu o vor recunoaste niciodata tocmai pentru ca este perceptia atat de serioasa si pentru ca mandria lor le asigura un fel de superioritate.

FECIOARA:

Exista o expresie care i se potriveste perfect nativului din Fecioara – ”a desface firul in patru”, iar aceasta este si unul dintre cele mai mari fixuri ale lui. Observa fiecare defect, ajunge la fiecare detaliu, are un simt dezvoltat al amanuntului, sunt critici pana la a-i rani pe ceilalti involuntar. Tot Fecioara este marcata de obsesia pentru perfectiune si va gasi orice mica greseala a celor care ii distrug ”perfectiunea” pe care ea o creeaza cu truda si constiinciozitate.

BALANTA:

Dintr-o teama de esec accentuata, Balanta are ca fixatie dorinta de a lua decizia justa, cea mai corecta. Ceea ce atrage de la sine o multime de intrebari, o nehotarare patologica, obsesia echitatii. Nu fi surprins daca auzi un nativ al acestei zodii spunand constant: ”Nu e drept, dreptatea mea etc.”. O alta idee fixa este mania contradictiei – Balantele se contrazic de multe ori doar pentru a se contrazice, pentru a exista si o alta opinie.

SCORPION:

Exigenta este o idee fixa a nativului din Scorpion – intotdeauna se poate mai mult, mai bine, intotdeauna poate fi mai fericit, mai implinit. Dar aceeasi exigenta se rasfrange si asupra celorlalti care nu vor fi niciodata suficient de buni. Ii place foarte mult si sa manipuleze oamenii din jur, sa traiasca intr-o oarecare secretomanie, sa posede egoist, dar dincolo de partea sa intunecata, Scorpionul este un semn astral care fascineaza.

SAGETATOR:

Cel nascut sub acest semn zodiacal este obsedat de ideea de a trai in ”lumea buna”, de multe ori fiind acuzat ca e snob. Are tendinta de a acorda mult credit respectabilitatii pe care cei din jur i-o ofera, de aceea de multe ori isi depaseste limitele (uneori in sens pozitiv, alteori in sens negativ). Poate deveni usor iresponsabil tot din pricina fugii dupa statut, dar intr-un final are noroc sa fie, cum-necum, extrem de iubit.

CAPRICORN:

Prima dorinta fixa a nativului din Capricorn este dorinta de control – asupra oamenilor, asupra institutiilor, asupra intamplarilor. Pentru aceasta dorinta recurge la manipulari, strategii de dominare insesizabile, devine foarte modest si lingusitor, dar de fapt este orgolios si extrem de ambitios pentru a-si atinge propriile scopuri mai mult sau mai putin nobile. Oricum ar fi, dincolo de fixurile lui, Capricornul este, alaturi de Scorpion, un lider, un personaj care face ca roata sa se invarta.

VARSATOR:

Fixurile Varsatorului constau in vesnicile lui contradictii: e liberal, dar cu idei conservatoare peste care nu trece, e indiferent, dar foarte afectat, cu accese paranoice, un singuratic cu nevoi sociale mari, altruist si egoist, idealist si realist. Un nativ al acestui semn astral te poate surprinde oricand, oricum, fiind mereu intr-un fel de razvratire.

PESTI:

Poate sa se rastoarne lumea in jurul lui, el va crede in continuare in intuitia sa, in emotiile sale. Cei mai multi Pesti sunt urmariti toata viata chiar de un sindrom al relativitatii, intotdeauna crezand ca realitatea are mai multe fete. De aceea, Pestii sunt urmariti de toane, mofturi, manii… Au fixurile specifice legate de mistic, magie, fantastic, superstitii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s