Influentele planetelor (in ordine alfabetica):

1. Jupiter: influenta pozitiva a lui Jupiter se manifesta prin trasaturi ca: sinceritate, generozitate si simtul justitiei. Nativul va fi de asemenea caritabil si va avea mult noroc in viata, bogatie si glorie, precum si o ascensiune rapida in ierarhia sociala. Influenta negativa ii poate face pe supusii lui Jupiter vicleni, fatarnici, hoti si viciosi. In plus, vor fi lacomi si sclavi ai placerilor, ruinandu-si sanatatea sau ajungand, in cel mai bun caz, la obezitate.

2. Luna: isi face simtita prezenta prin schimbarea starii sufletesti a supusului in functie de fazele ei. Acesta este sensibil, iritabil, susceptibil, traverseaza lungi perioade de reverie si de contemplare. Se manifesta deci ca un ‘’Lunatic’’. In ceea ce priveste defectele, in masura in care le are, este mincinos, egoist, lenes, deosebit de irascibil si e posibil sa cada in patima betiei. Luna actioneaza asupra factorilor de fertilitate si regleaza dinamica comportamentului nativului.

3. Marte: planeta denumita dupa zeul razboiului la romani confera energie, virilitate, spirit ofensiv si rezistenta, calitati care vor transpare in comportamentul uman prin adoptarea unor decizii temerare, prin gesturi si miscari rapide, voluntarism. Aceste trasaturi vor putea fi utilizate pozitiv, in folosul semenilor sau se vor transforma in defecte, in cazul unei conjuncturi astrologice nefavorabile. Dintre ‘’Pacate’’, mentionam: mania necontrolata, distructivitatea, senzualismul excesiv, carierismul.

4. Mercur: aduce in prim plan caracteristici ca: indrazneala, spiritul de initiativa, simtul practic. Cei aflati sub stapanirea lui Mercur vor fi foarte buni negustori, diplomati, avocati, medici ori aventurieri. Favorizeaza ocupatiile intelectuale si deci activitatea in domenii precum: filozofie, arta, stiinta. Sunt de regula foarte muncitori, plini de idei si de idealuri foarte generoase. In variantele negative Mercurienii ajung hoti, escroci, falsificatori, avari, ipocriti.

5. Neptun: confera spirit creator, idealuri inalte si aptitudini deosebite pentru domeniile artistice. De asemenea, un elan irezistibil catre descoperirea cauzalitatilor lumii inconjuratoare, catre cunoastere, in general. Adeseori printre nativi intalnim adevarati sfinti, ce-si cultiva tendinta naturala de abandonare a bunurilor terestre si de disciplinare corporala si spirituala. Neptun favorizeaza ocultismul, misterul, dar si sarlatania, minciuna, lipsa de scrupule, intriga.

6. Saturn: Saturnienii sunt foarte inteligenti si au dat omenirii mari ganditori, preocupati in cea mai mare masura de munca lor. Exista in spiritul imprimat de aceasta planeta o mare doza de tenacitate, de rezistenta la imprejurari externe nefavorabile si o mare dorinta de a invinge. Adeseori se sacrifica pentru semenii lor, ori pentru idealurile in numele carora actioneaza. Sunt foarte muncitori si in timp vor ajunge catre o implinire deplina pe toate planurile. Defectele eventuale provin din imaginea degradata a tuturor calitatilor enumerate mai sus.

7. Soarele: astrul vietii circumscrie caracteristici precum ambitia, hotararea, dorinta de actiune, bunavointa, vointa de a conduce, generozitatea. Nativul este inclinat catre creativitate (in arte sau stiinta), are un spirit deschis si sincer si dovedeste entuziasm in orice imprejurari. Toate pot aluneca insa in autoritarism, ambitii megalomanice, ingamfare nelimitata, cruzime, violenta si nestapanire.

8. Uranus: cei influentati de aceasta planeta au o personalitate puternica, definita prin gustul pentru calatorii, spiritul aventuros si actiunile riscante pe care le intreprind. Ei pot fi ori foarte joviali si comunicativi, ori inchisi in ei si opaci. Oricum s-ar manifesta, actele lor sunt adesea putin stranii: in orice caz poarta o amprenta distincta de originalitate. Au un mare grad de imprevizibilitate, pe cei negativi ii vom recunoaste dupa felul lor violent de a fi, imprudent, sfidand orice forma de organizare si mergand furtunos inainte fara sa se gandeasca la consecinte. Uranus favorizeaza la maximum domeniul cuceririlor de varf ale stiintei.

9. Venus: aceasta este planeta ce si-a capatat numele dupa zeita iubirii si a frumusetii, dar si a bucuriei de a trai, a armoniei si a gratiei. Nativii Venusieni evolueaza in sens pozitiv pe aceste coordonate fiind voluptosi, simpatici, milosi, generosi si incantatori. Au inclinatii artistice (pictura, muzica etc.) si sunt foarte sociabili. Venus favorizeaza in cel mai inalt grad feminitatea, conferind deci mult farmec femeilor. In variantele negative ale influentei planetei, nativii vor fi exasperant de incapatanati, desfranati, imprastiati si orgoliosi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s