sarpele (Coatl):

SEMNIFICATIE: Sarpele simbolizeaza sangele rece si intelepciunea. E o vietuitoare care se controleaza foarte bine si nu se agita niciodata mai mult decat e cazul.

CULOARE: verdele (nuante deschise), simbolizand firea preponderent intelectuala a nativului si dragostea sa pentru natura.

”Sarpele” este o fire linistita in aparenta, nu foarte deschisa fata de cei din jur si care se controleaza excelent. Are ambitii mari, dar acestea nu-l vor eroda, ca pe alti nativi, ci el le va urmari cu calm, sigur pe el si fara complicatii inutile. Geniul acestui semn consta in simplitatea de care da dovada in gandire si in actiune. Precipitarea si imprudentele ii sunt complet straine. Simplu nu inseamna insa simplist: el are o imaginatie foarte fecunda, potentata de o mare sensibilitate. Ii plac atat arta, obiectele frumoase si de lux, cat si natura, fiind un ecologist declarat. In viata va urmari confortul si o situatie materiala solida. E deosebit de generos si poarta noroc numerosilor sai prieteni. In fata unui temperament atat de putin prapastios ca al lui, nesansa someaza multa vreme. Nu se dezice in nicio imprejurare de ceea ce a promis si e un om principial. Ii place sa calatoreasca, sa fie stralucitor in anturajul lui si sa petreaca. Poate pacatui uneori prin autoritarism. Barbatul – Sarpe e un tip foarte altruist, chiar si atunci cand acest comportament atrage dupa sine o cohorta de paraziti. Femeia – Sarpe are ca principale caracteristici senzualitatea si simtul matern deosebit de dezvoltat.

DRAGOSTE:

isi incanta partenerul pe plan spiritual si sexual, in acest ultim domeniu avand totusi, in pofida marii sale senzualitati, o conceptie destul de conformista. Uneori poate dezorienta prin nehotarare, caci este o natura interiorizata si framantata.

TRASATURI DEFINITORII: simplitate, sensibilitate, consecventa, stapanire de sine, generozitate.

COMPATIBILITATE CU:

Pentru femei: Apa, Casa, Floarea, Maimuta si Uliul.

Nu se recomanda: Trestia.

Pentru barbati: Craniul, Iarba, Ploaia si Trestia.

Nu se recomanda: Apa, Casa, Cutitul, Vantul si Vulturul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s