COPIII ZODIACULUI CHINEZESC

Copilul Sobolan:

Acest copil se dovedeste a fi precoce, invatand sa vorbeasca si sa scrie foarte devreme in comparatie cu altii. Insa de mic e econom si isi va ”contabiliza” cu grija toate jucariile, chiar si pe cele mai vechi. Foarte afectuos, devine gelos atunci cand atentia parintilor nu se indreapta exclusiv asupra sa. Dovedeste mari inclinatii pentru studiu si indeosebi pentru literatura, avand o mare usurinta la scris. Foarte sociabil, are multi prieteni si se simte foarte bine in mijlocul lor.

Copilul Bivol:

Acesta este interiorizat si se comporta foarte adesea ca un om matur. Serios, tenace, cu o vointa inflexibila si foarte disciplinat, el indeplineste de multe ori pe langa ceilalti, sarcinile adultilor cu multa autoritate. Este foarte ordonat, cinstit, rabdator si dovedeste un stoicism iesit din comun in indurarea suferintelor. Atunci cand se simte profund nedreptatit, nu se lasa pana nu obtine exact ceea ce considera ca i se cuvine; incapatanarea sa este totala, in acest caz. E recomandabil ca acest copil sa fie invatat din timp cum sa-si poata exprima pe deplin emotiile ce-l incearca si cum sa priveasca viata cu mai mult umor.

Copilul Tigru:

Copilul Tigru are o fire exuberanta, foarte vesele si debordand de energie. Este foarte deschis, afectuos si sociabil, dar si viclean si dand dovada adeseori de duritate cu ceilalti copii. Agresivitatea sa naturala are nevoie de supape, pe care cel mai bine si mai construictiv i le pot indica parintii. Tot ei trebuie sa-l invete sa se autocontroleze inca de mic, folosind in acest scop blandetea, dar si fermitatea – cand e cazul. Extrem de curios si de activ, el nu sta o clipa intr-un loc mai mult decat ii este necesar sa-si atinga scopul. Ii poate exaspera pe adulti prin vorbaria sa neintrerupta, dar nu-i mai putin adevarat ca acestia ii resimt lipsa cand nu e cu ei.

Copilul Iepure:

Acesta este foarte simpatic si ascultator si nu exista probleme deosebite in educarea lui; trebuie avut grija insa sa nu fie ranit, caci e foarte susceptibil. De asemenea imaginatia sa devine bolnavicioasa, daca se izoleaza prea mult. In general, acest copil disimuleaza foarte bine ceea ce gandeste in realitate despre ceva, pentru a actiona apoi asa cum crede el de cuviinta. E o fire studioasa si va fi printre primii la scoala. Lent si deloc agresiv, dand dovada de mult tact, rar va avea necazuri cu ceilalti colegi.

Copilul Dragon:

Copilul din acest semn este spontan, energic si foarte puternic. El cauta inca de mic sa se puna in valoare, ceea ce e un lucru demn de toata lauda, daca e bine indrumat de parinti. Acestia trebuie sa mentina un control atent asupra agresivitatii sale naturale si sa nu-l ironizeze niciodata in ceea ce face. Acest copil tinde sa-si asume de timpuriu sarcini foarte dificile si sa se impuna autoritar in fata celorlalti copii. Curajos si sensibil, are nevoie in permanenta de idoli care sa-i justifice aspiratiile catre cele mai inalte culmi.

Copilul Sarpe:

Linistit si profund, nu creeaza probleme deosebite in cresterea si educarea sa. Este puternic inclinat catre studiu si catre o munca sustinuta; e melancolic si in acelasi timp activ, discret si politicos. Firea sa hotarata, inteleapta si calitatile-i de lider il vor face foarte admirat printre ceilalti copii. Este capabil sa-si impuna singur o disciplinare a eforturilor sale. Tot ce trebuie avut grija este de a nu fi rasfatat, in virtutea magnetismului sau natural si de a nu se izola de restul lumii, stiut fiind ca Sarpele nu are legaturi prea constante cu cei din jur.

Copilul Cal:

Acest mic strengar va incanta pe toata lumea prin poznele sale, prin vioiciunea si prin optimismul sau, prin precocitatea si spiritul sau afectuos. Foarte probabil ca va face si multe sotii nu prea placute pentru parinti. Galagios si foarte curios, energic si aventuros, el lipseste mult timp de acasa si nu suporta prea bine programele impuse de adulti. La scoala prinde orice teorie din zbor si isi face temele in aceeasi maniera rapida si eficienta in care se misca in orice domeniu. Eventualele probleme si incurcaturi in care se baga prefera sa si le rezolve singur. In general este inconstant, iar uneori inconsecvent in idei. Generos si omenos, trebuie totusi invatat ce inseamna respectul pentru ceilalti si sa i se corecteze cu calm tendinta naturala catre egoism.

Copilul Capra:

Linistit si retras, timid, acest copil are nevoie in permanenta de incurajari. Dragut, foarte alintat si rasfatat, nu suporta criticile de niciun fel, caci acestea ii zdruncina fragila incredere in fortele proprii. El poate ajunge astfel foarte complexat, acest lucru avand consecinte grave asupra intregii sale vieti. Foarte dependent de parinti si de persoanele mai puternice decat el. asteapta mereu sa fie dominat si indrumat pentru a da ce are mai bun in el. Fata de persoanele si situatiile necunoscute este foarte temator. Parintii trebuie sa-l supravegheze in permanenta pentru a-i corecta tendinta de izolare si de inchidere in sine ce apare constant de-a lungul copilariei si adolescentei lui.

Copilul Maimuta:

Copilul Maimuta este inteligent, vesel, foarte curios, si plin de initiative. Are mult spirit inventiv si ii plac jocurile sofisticate care-i solicita capacitatea de deductie. Nutreste intotdeauna dorinta de autodepasire si se implica intr-o multime de activitati dintre cele mai diverse, ajutat fiind de atentia sa distributiva deosebita. Neascultator, adesea obraznic, gata sa incalce regulile care-l stanjenesc, se va rascumpara fata de parinti prin lingusiri si pozne amuzante. In general, el le intuieste rapid partile slabe si actioneaza asupra lor. Fata de ceilalti copii are tendinta de a fi cam egoist. Trebuie indrumat sa fie mai serios si mai consecvent.

Copilul Cocos:

Curajos, ager la minte, meticulos si foarte bun la scoala, nu este in general greu de crescut. Ceea ce-i poate deranja enorm pe parinti, insa, este faptul care are un simt critic foarte dezvoltat si le sanctioneaza toate greselile – fara rautate, ci dimpotriva, cu cele mai bune intentii. El este animat dealtfel de cele mai nobile sentimente si nu doreste decat binele pentru toti. Are foarte multe talente pe care tine sa si le puna in evidenta, folosindu-le cat mai eficient pentru scopuri rasunatoare.

Copilul Caine:

Cinstit, loial, vesel si prietenos, acest copil nu va cauza parintilor mari probleme daca i se insufla increderea in sine si daca e facut partas de timpuriu la problemele casei; in caz contrar poate deveni certaret, ori indiferent si cinic. Foarte echilibrat, realist si neincercand sa remodeleze lumea dupa gustul sau, nevindicativ si deschis, va incanta pe toata lumea prin armonia sufletului sau. Nu accepta sa i se incalce libertatea interioara, mai ales ca nu se poate pretexta o lipsa de fidelitate din partea sa. El e constiincios, empatic si isi pastreaza in toate imprejurarile un anume gen de demnitate ce impune respect.

Copilul Mistret:

Acest copil intruneste inca de mic calitatile definitorii ale unui Mistret: sociabilitate, popularitate, hotarare, corectitudine, loialitate etc. E usor de educat si de stimulat catre studiu; trebuie doar imbunatatita si variata continuu sfera de cunostinte si evidentiate aspectele aplicative ale acestora, precum si combatuta o anumita tendinta spre inactivitate si lancezeala. E un foarte bun organizator si planificator al activitatilor altora, el personal nesuportand insa niciun fel de constrangere.

Lasă un comentariu